Vila-rodona – Aiguamúrcia

Home/II Ruta del camí/Vila-rodona – Aiguamúrcia

Project Description

Els pelegrins arriben al poble admirant el castell que domina la vita, en el qua! destaca una torre de planta quadrada i angles arrodonits. Als afores del poble, en direcció sud, hi ha un columbari roma restaurat fa poco Es tracta d’un edifici funerari en el qual es dipositaven les cendres deis difunts repartides en diversos nínxols interiors. Data del segle I de.

L’església de Santa Maria és un ampli edifici barroc del segle XVIII que es va construir damunt un temple romanic anterior i és de planta de creu lIatina amb cimbori i campanar coronat per dues torres octogonals. També hi destaca el celler, obra de Cesar Martinell. El celler es pot visitar tots els dies de la setmana, a excepció del diumenge, en horari comercial.

AIGUAMÚRCIA
El petit poble d’Aiguamúrcia és el nudi més important d’un municipi que agrupa altres nuclis: l’Alba, les Pobles, el Pla de Manlteu, les Ordres i Santes creus. Situat a la liba dreta del Gaia. el poble és una agrupado de cases a banda i banda de [‘antiga carretera a Santes Creus. Aiguamúrcia destaca per la seva humil senziltesa, propia d’una vila que ha crescut al llarg de l’antic cami ral i ha mantingut fins al nos tres dies una harmonia perfecta amb el seu entorn, poblat de vinyes i boscos de ribera del Gaia.

Project Details

Categories: