Brafim – Vila-rodona

Home/II Ruta del camí/Brafim – Vila-rodona

Project Description

Entrem a Bratim per la llarga avinguda de Catalunya, [‘antic cami que creuava el poble. El poble s’estructura al voltant de dos eixos principals: el carrer d’Avatl i el carrer Majar.

Entre els elements patrimonials destacables de BrMim sobresurt la Casa de la Vila, situada davant de t’església i obra del prestigiós arquitecte modernista Cesar Martinell, conegut arreu perque ha projectat nombrasos cellers. Es tracta d’un edifici sobri i noble. Hi destaca, també, l’església parroquial de Sant Jaume, d’estil gotíc tarda i barroe i que es va construir al segle XVII. L’església, de fac;:ana austera, conserva un preciós retaule barroe i un magnífic orgue datat del 1730.

Uns 300 metres als afores del poble en direcció sud-est hi ha el santuari de la Mare de Déu de Loreto, situat al turó del Puig-rodó. Constru’lt entre els anys 1889 i 1892, el temple és d’estil neoromanic. El santuari esta aixecat sobre una ermita primitiva del segle XV II que es va utilitzar al llarg de 225 anys (1664­1889) i que es va edificar per acollir la imatge de la Mare de Déu que el sacerdot Pere Codal havia portat d’un pelegrinatge a Roma. Malgrat el seu aspecte renovat, l’església conserva un magnífic conjunt de vitralls. L’indret disposa d’una agradable zona d’esbarjo i lIeure amb taules per menjar on els pelegrins poden reposar una bona estona abans de tornar a emprendre el camí.

VILA-RODONA
Els pelegrins arriben al poble admirant el castell que domina la vita, en el qua! destaca una torre de planta quadrada i angles arrodonits. Als afores del poble, en direcció sud, hi ha un columbari roma restaurat fa poco Es tracta d’ un edifici funerari en el qual es dipositaven les cendres deis difunts repartides en diversos nínxols interiors. Data del segle I de. L’església de Santa Maria és un ampli edifici barroc del segle XVIII que es va construir damunt un temple romanic anterior i és de planta de creu LLatina amb cimbori i campanar coronat per dues torres octogonals. També hi destaca el celler, obra de Cesar Martinell. El celler es pot visitar tots e ls dies de la setmana, a excepció del diumenge, en horari comercial.

View

Project Details

Categories: