I Caminada de Santa Tecla

Home/Resum activitat/I Caminada de Santa Tecla

El passat dia 19 la nostra “Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume del Camp de Tarragona”, va organitzar, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de metges de Tarragona la I Caminada de Santa Tecla, inclosa en el programa oficial de les festes patronals de Tarragona.

Aquesta primera edició va consistir en efectuar caminant el trajecte Tarragona-Constantí- la Pobla de Mafumet i el Morell (Cellers Vermut Yzaguirre).

Hi va haver una destacada participació, van ser 83 persones de les que 46 pertanyen a la nostra Associació i la resta al Col·legi de Metges de Tarragona i particulars que van sol·licitar poder acompanyar-nos.
La jornada va començar a les 8:30 h. partint de la Plaça dels Vents prenent la ribera dreta del riu Francolí, (esquerra pels que remuntem la llera), per tant va ser necessari travessar-per un lloc fàcil i apropiat creuant sobre unes pedres el que va suposar algun que altre petit i divertit relliscada sense major conseqüència de mullar el calçat.

Continuem caminant remuntant el riu fins a desviar-nos per un camí que s’accedeix al polígon industrial Riu Clar de Constantí passant al costat de l’antiga “Mina de reg” de la Comunitat de regants de pagesos, per aconseguir la primera rotonda i prendre una dels vials fins arribar a lloc on estava previst reposar forces esmorzant segons la gana i caprici de cadascú, perquè la veritat va ser que l’empresa “Fleca Flaqué”, fundada el 1898, ens va oferir en les seves instal·lacions un variat assortiment de petites flautes d’embotits, formatges i diversa brioixeria, a més de beguda i cafès que el nostre estómac agraït complidament i ja amb noves energies, ens va disposar a afrontar els 7 Km. que encara restaven.

Continuem passant sobre el pont de l’AP7 deixant enrere el polígon i discorrent per un bon camí fins a la vila romana de “Centcelles” fent un alt en el camí on els interessats van poder efectuar una breu visita. Després d’un petit descans vam continuar cap a la Pobla de Mafumet passant sobre el pont de l’autovia A27 podent observar a pocs metres el “Pont de Caixes” una construcció, part romana i part romànica, descoberta durant les obres de construcció de l’esmentada autovia A27; seguim pel camí al costat de la tanca del complex petroquímic de Repsol fins a arribar al nucli urbà de la Pobla de Mafumet, transitant per diversos carrers fins a prendre una via que enllaça amb el Morell. Finalment arribem a les “Bodegas Vermut Yzaguirre” reconeguda firma situada als afores de l’esmentada població.

Després d’una pausa per agrupar-nos vam iniciar la visita guiada als cellers acompanyats per l’encarregat expert en la fabricació dels diferents tipus de vermut. Va ser una experiència interessantíssima, al terme vam ser obsequiats amb una ampolla de vermut per a cada visitant.
Al final de la visita ens va atendre personalment la Propietat agraint la nostra visita. El president de la nostra associació Dr. José Mª Vives va lliurar a l’amfitrió dos llibres sobre el camí de Sant Jaume, dirigint unes breus paraules d’agraïment, així mateix la vicepresidenta del Col·legi de Metges Dra. Francesc va lliurar en nom del col·lectiu de metges una peça representativa de la seva professió.

Agraïm la disposició de José Mª Sales, coneixedor del terreny, per la seva tasca de perfecte guia per l’itinerari establert.

Va ser una agradable jornada en què compartim exercici, cultura i vermut.

By |2 de novembre del 2015|Categories: Resum activitat|Tags: , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment