Ulldemolins – La Granadella

Home/I Ruta del camí/Ulldemolins – La Granadella

Project Description

En sortir d’Ulldemolins hem d’escollir entre dues opcions:
A) Anar directament cap a la carena de la serra de la Llena, al nord d’Ulldemolins, pel tram anomenat “mal Pas”, la qual cosa obliga a travessar el riu i superar una escarpada ascensió fins a la carretera que porta a la Granadella
B) Seguir la ruta de les ermites, descendint fins a Sant Antoni, aconseguint Sant Bertomeu després de creuar el riu Montsant per un renovat pont penjant i de seguida ascendir bruscament entre penyals imponents fins a topar amb la carretera que condueix a la Granadella.
Tots dos recorreguts estan marcats, i malgrat els tres quilòmetres suplementaris, l’opció B és més aconsellable per l’espectacularitat del terreny que es trepitja. Més o menys al quilòmetre 5 de la opció A) i al quilòmetre 8 de la opció B) conflueixen dos itineraris, uns 300 metres abans de trobar la Venda de la Llena-un edifici vast i ruïnós de l’època de les postes de cavalleria. Des d’aquí el camí condueix a Bellaguarda i, després a la Granadella, sense allunyar-se molt de l’asfalt.

—————————————————————————————————————————————-

Al salir de Ulldemolins debemos escoger entre dos opciones:

A) Ir directamente hacia la cresta de la sierra de la Llena, al norte de Ulldemolins, por el tramo denominado “mal Pas”, lo cual obliga a vadear el río y superar una escarpada ascensión hasta la carretera que lleva a La Granadella

B) Seguir la ruta de las ermitas, descendiendo hasta Sant Antoni, alcanzando Sant Bertomeu tras cruzar el río Montsant por un remozado puente colgante y enseguida ascender bruscamente entre peñascos imponentes hasta topar con la carretera que conduce a La Granadella .

Ambos recorridos están marcados, y a pesar de los tres kilómetros suplementarios, la opción B es más aconsejable por la espectacularidad del terreno que se pisa. Más o menos en el kilómetro 5 de la opción A) y en el kilómetro 8 de la opción B) confluyen ambos itinerarios, unos 300 metros antes de dar con la Venta de la Llena –un edificio vasto y ruinoso de la época de las postas de caballería. Desde ahí el camino conduce a Bellaguarda y, después a La Granadella, sin alejarse mucho del asfalto.

Project Details

Categories: